7 maja 2012

Raport z majówkowego menu

W majówkę było trochę czasu na relaks i na gotowanie, i powstało kilka fajnych potraw, które będę Wam sukcesywnie prezentowała przez najbliższy czas.
A dzisiaj na pierwszy ogień idzie jajecznica, którą zrobiłam, z grillowanych kiełbasek, które zostały właśnie po wieczornym grillowaniu.

Majówkowa jajecznica:

Składniki:

2 jajka
3 grillowane kiełbaski śląskie
pół dużej papryki czerwonej
cebula
sól, pieprz

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy, następnie dodajemy paprykę w kostkę, i kiełbaskę w krążki.
Gdy już wszystko będzie miękkie dodajemy jajka i mieszamy, doprawiamy, czekamy, aż białko nam się zetnie.




p.s


Prócz jajecznicy, placków, krokietów i wielu innych smakołyków, które poznacie wkrótce, był też sernik, na który przepis ostatnio publikowałam TUTAJ.



A na zakończenie dzisiejszego wpisu kilka fotek majówkowej, działkowej natury:)








5 komentarzy:

  1. Lenko jest cudnie, a ja już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła wrócić do normalności ... :)
    Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trzymaj się ciepło:):)i szybkiego powrotu do zdrówka:):D

      Usuń
  2. oj widzę, że smakowita majówka była :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękne są te zdjęcia jajecznicy, oddają klimat leniwego poranka. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...