Surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty! uwielbiam!:)
Jest to chyba najłatwiejsza, najszybsza wersja wersja dodatku do obiadu.


Składniki:

główka młodej kapusty
5 łyżek wody
4 łyżki oleju
sól, pieprz, papryka w proszku ostra

Przygotowanie:

Odkrawamy głąb i zdejmujemy pierwsze liście kapusty - będą zbędne.
Pozostałą cześć kroimy w paski.

Wodę łączmy z olejem i przyprawiamy. Dobrze mieszamy.
Zalewamy kapustę, mieszamy i odstawiamy na około pół godziny do lodówki, żeby się "przegryzła".

Smacznego:)



Komentarze

  1. Rzeczywiście surówka z młodej kapusty jest bardzo dobra,ja dodaję jeszcze koperek a widziałam ostatnio w Lidl świeże kiełki i spróbuję nowego połączenia.

    OdpowiedzUsuń
  2. oj ja też uwielbiam! smaczna i zdrowa

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz