21 września 2012

Pieczone jajko na kolację



Składniki
(na 1 osobę):

kawałek chleba
masło
1 jajko
plaster pomidora
natka pietruszki, koperek
sól, pieprz

Przygotowanie:

Na dno foremki wykładamy posmarowany masłem kawałek chleba, musi on pokryć całe dno.
Wbijamy ostrożnie jajko.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni na około 12-13 minut.
Jajko wykładamy na plaster pomidora, posypujemy posiekaną natką pietruszki, koperkiem. Doprawiamy.

Smacznego:)





6 komentarzy:

  1. poproszę takie jajko na kolację! ^^

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo prosto i bardzo smacznie wygląda ...
    Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  4. To jest przepis!
    Podoba mi się.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...