17 listopada 2013

Kotlety jajeczne



Składniki:

8 jajek ugotowanych na twardo
1 surowe jajko
sucha bułka
łyżka bułki tartej
łyżka pietrszki i koperku
sól, pieprz

Przygotowanie:

Starą bułłkę moczymy w wodzie, żeby zmiękła i dokładnie odsączamy.
Ugotowane jajka kroimy w kostkę, dodajemy do bułki i wrzucamy pozostałe składniki.
Zagniatamy tak jak zwykłe kotlety - tylko tu rolę mięsa zastępują jajka.
Smażymy na rozgrzanej patelni na złocisty kolor.

Smacznego!




5 komentarzy:

  1. Uwielbiam kojarzą mi się z dzieciństwem.
    Zapraszam serdecznie do mnie na muffinki kopce kreta.

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam już takie kotlety, są pyszne.
    Pozdrawiam cieplutko.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niechaj Boże Narodzenie
      stępi wszelkich bólów cienie,
      niech usunie wszystkie troski,
      a otworzy szczęścia grody,
      niechaj przy najlepszym zdrowiu
      życie szczęściem opromienia,
      niesie miłość w Nowym Roku
      - to są szczere me życzenia.

      Usuń
  3. Mimo, że jestem mięsożerny to przepis mi się podoba

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...