28 lipca 2014

Jagodowe tiramisu




Składniki:

250 g Serek mascarpone
1 szklanka kawy rozpuszczalnej
14 sztuk biszkoptów okrągłych
50 g Jagód
4 sztuki żółtek jaj
4 łyżki cukru


Przygotowanie:


Żółtka jaj ubijamy z cukrem na jasną masę.
Następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone. Kawę rozpuszczalną (mocną) studzimy i maczamy w niej biszkopty. Jagody myjemy. W kieliszkach od wina układamy następujące warstwy: bisztop kawowy, masa mascarpone, dwa biszkpty kawowe, masa mascarpone, pokruszony zwykły biszkopt (1/2 na kieliszek) i na sam koniec jagody. Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny.


 













1 komentarz:

  1. Takiego tiramisu jeszcze nie robiłam :) Bardzo ciekawa jestem tego połączenia, więc koniecznie muszę je wypróbować!
    Przepis dodaję do akcji
    Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...