24 listopada 2014

Pierogi na Wigilę

Serdecznie zapraszam do udziału w akcji "Pierogi na Wigilię".


Nie ma Wigilii i Świąt bez PIEROGÓW! Podzielcie się swoimi przepisami na super ciasto i farsz. Są pierogi tradycyjne z kapustą i grzybami, ale także mniej popularne jak z kaszą i pieczarkami, a może z serem?? ....Jakie pierogi w tym roku będą gościć na Waszym stole?


http://zmiksowani.pl/akcje-kulinarne/pierogi-na-wigilie

1 komentarz:

  1. Podzieliłbymię, ale zawsze robię "na oko" i są dobre...
    A przepis bazowy nie różni się pewnie od innych.
    Ciasto: mąka (ja używam szymanowskiej), jajko, mleko
    Farsz: grzyby suszone obgotowane, drobno posiekane, przesmażone na maśle z cebulą (bardzo drobno siekaną). Kapusta kiszona posiekana (musi być ze sprawdzonego źródła) podgotowana, dodana do grzybów z cebulką. Do tego dużo pieprzu (bo takie lubię). Trzeba to razem poddusić aż smaki przejdą się nawzajem.
    Ulepić pierogi, ugotować w osolonej wodzie i zajadać.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...