Pasta z awokado

Pasta na kanapki w najbardziej podstawowej wersji...

Składniki:
1 dojrzałe awokado,
ząbek czosnku,
sól, pieprz do smaku.

Przygotowanie:
Awokado kroimy na pół. Wyjmujemy miąższ, ząbek czosnku przepuszczamy przez praskę, dodajemy szczyptę soli, pieprzy i rozgniatamy widelcem. Gotową pastą smarujemy pieczywo.

Smacznego!


Komentarze

  1. Bardzo często robię różne pasty do chleba. Twoja pasta jest przykładem, że szybko można coś przygotować i delektować się smakiem :) Ostatnio w mojej kuchni goszczą głównie pasty strączkowe, teraz przypomniałaś mi o awokado:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja pierwszy raz zrobiłam taką pastę i byłam zaskoczona pozytywnie jej smakiem, także myślę, że będę eksperymentowała w najbliższym czasie w innych kombinacjach :)

      Usuń
  2. Bardzo często robię różne pasty do chleba. Twoja pasta jest przykładem, że szybko można coś przygotować i delektować się smakiem :) Ostatnio w mojej kuchni goszczą głównie pasty strączkowe, teraz przypomniałaś mi o awokado:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Aż wstyd się przyznać ale nigdy nie próbowałam awokado...;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szczerze - to też był mój pierwszy raz...:) awokado samo w sobie uważam, że ma niezbyt ciekawy smak, ale w połączeniu z przyprawami tworzy się coś niezwykle interesującego. Polecam!

      Usuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo ciekawy sposób podania. Ten przepis to przykład, że z prostych składników można wyczarować coś wyjątkowego.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz