Placki ziemniaczane z gulaszem czyli placki do węgiersku

Składniki:
na placki wg przepisu w linku poniżej,

gulasz:
500 g mięsa na gulasz,
2 cebule,
kawałek pora,
kawałek papryki

dodatkowo: ser żółty

Przygotowanie:

Placki ziemniaczane przygotowujemy wg przepisu, który znajdziecie TUTAJ .

Gulasz:Mięso kroimy i podsmażamy na patelni. Następnie gotujemy na bulionie wraz z posiekaną cebulą, porem, papryką. Gotujemy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie - około półtorej godziny. Na koniec doprawiamy pieprzem i papryką w proszku.

W naczyniu żaroodpornym układamy placki ziemniaczane, zalewamy gulaszem. (można zrobić dwie warstwy jak ja). Posypujemy serem żółtym - podpiekamy około 20 minut w temp. 160 stopni, aż ser się roztopi.

Smacznego!



Komentarze

Prześlij komentarz