Owsianka z jabłkami na wynos

Składniki:
5 czubatych łyżek płatków owsianych górskich,
pół szklanki mleka,
duże średnio twarde słodkie jabłko,
2 łyżki wody,
szczypta cynamonu.

Przygotowanie:
Płatki gotujemy na mleku. Odstawiamy na około 5 minut, aby wciągnęły mleko.
Jabłko obieramy, kroimy w kostkę. Wrzucamy do rondelka z niewielką ilością wody - aby się nie przypaliły. Zagrzewamy na małym ogniu co jakiś czas mieszając - przez około 4 minuty. Na koniec dodajemy cynamon.

Pakujemy w słoiczek na przemian owsiankę i jabłka.



Komentarze

  1. Pyszne i pożywne drugie śniadanie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne i pożywne drugie śniadanie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię owsianki tak samo jak jabłka, ale jakoś połączenie tych dwóch nie jest moim ulubionym

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz