Pieczony pstrąg z masłem czosnkowym i tymiankiem

Pstrąg wyszedł soczysty, delikatny i aromatyczny!

Składniki:
2 pstrągi łososiowe (bez głów),
2 łyżeczki masła czosnkowego,
ok 2 łyżek tymianku suszonego,
sól, pieprz,
pół cytryny

Przygotowanie:
Ryba musi być dokładnie oczyszczona i bez głowy!
Każdą ze stron i środek ryby skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy solidnie solą, trochę pieprzem i tymiankiem.
Do środka wkładamy po łyżeczce masła czosnkowego
Pieczemy w folii aluminiowej, w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30minut.


Komentarze

  1. aromatyczna rybka, pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. nie jestem fanką ryb ze skórą, nie wiem dlaczego, ale mnie po prostu od siebie odrzucają :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja generalnie też wolę już filety (wyjątek grilowany łosoś), ale postanowiłam spróbować zrobić taką rybkę i wyszła na prawdę bardzo smacznie, a skóra i ości same idealnie odchodziły od mięsa:)

      Usuń

Prześlij komentarz