Placuszki otrębowe

Podstawowy przepis na placki otrębowe smażone bez dodatku tłuszczu. Można je zjeść np. z serkiem owocowym, jogurtem naturalnym, z owocami, z warzywami, dżemem - praktycznie ze wszystkim. Polecam je jako śniadanie lub jako przekąskę do pracy/szkoły - są bardzo szybkie w przygotowaniu.

Składniki:
5 łyżek otrąb owsianych,
1 jajko,
dwie łyżki jogurtu naturalnego,
szczypta soli.

Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Smażymy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu małe placki po około minucie z każdej strony na rumiany kolor. Z podanych proporcji wyjdą trzy sztuki.


Komentarze

  1. Bardzo dziękuję za przepis, zapisuję, a w poniedziałek chętnie wypróbuję. Szkoda, że wcześniej nie znalazłam, to bym już dzisiaj zrobiła, ale właśnie z piecyka wyciągnęłam muffinki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na pewno bardzo smaczne placuszki. Ja zdecydowanie za rzadko robię w wersji na słono.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz