Mini pizze z patelni

Trochę inna wersja na mini pizze - bez zagniatania ciasta i pieczenia. 
Wyczuwalny smak papryki i natki. Pyszne!



Składniki:
9 łyżek mąki pszennej,
3 łyżki mąki ziemniaczanej,
2 papryki (jedna czerwona, jedna żółta),
300 g pieczarek,
duży pęczek natki pietruszki,
2 duże marchewki,
150 g sera żółtego
duża cebula,
150 g kiełbasy
2 jajka,
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Marchewkę obieramy i wraz z serem ścieramy na grubych oczkach na tartce.
Natkę pietruszki drobno siekamy.
Pozostałe warzywa i kiełbaskę kroimy w małą kostkę.
Dodajemy mąki, jajka, sól, pieprz i wszystko razem mieszamy.


Na rozgrzaną patelnię nakładamy małe porcje - najlepiej dużą łyżką i smażymy na rumiano z dwóch stron.

Podajemy z sosem czosnkowym.

Komentarze

  1. Pizze uwielbiam ale takiej z patelni wieli nie robiłam.
    Aż ślinka leci jak na nie patrzę :)
    Koniecznie muszę przygotować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robię je od lat są pyszne :) Tyle, że ciasto robię dodatkowo na wodzie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny pomysł na danie wege, tylko czym można byłoby zastąpić kiełbasę? Takie placki ziemniaczane, ale bez ziemniaków :) wyglądają pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można zrobić bez kiełbasy dla wersji wege☺a dodać jeszcze por lub więcej pieczarek ☺

      Usuń

Prześlij komentarz