Czekoladowa granola

Na śniadanie, do pracy, z jogurtem i owocami - najlepsza! :)

Składniki:
pół szklanki płatków żytnich
szklanka płatków owsianych górskich
łyżka kakao,
dwie garści orzechów i rodzynek (mieszane: włoskie, laskowe, migdały),
5-6 daktyli,
dwie duże łyżki miodu

Przygotowanie:
Wszystkie składniki (prócz daktyli) mieszamy razem.
Wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika na 20 minut - po 10 minut należy przemieszać.
Odstawiamy do ostygnięcia. Dodajemy pokrojone daktyle.


Komentarze

  1. Domowa granola jest najlepsza! :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności wszystko co ma w składzie daktyle mogę jeśc cały dzień :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz