Ryż z truskawkami

Nie wyobrażam sobie truskawkowego sezonu bez koktajlu z truskawek, ciasta z truskawkami czy makaronu lub ryżu z truskawkami! Są to dla mnie pozycje obowiązkowe w sezonie letnim.

Składniki:
2 saszetki ryżu,
600 g truskawek,
łyżka cukru,

śmietana 18%,
cynamon - szczypta.

Przygotowanie:
Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Truskawki myjemy, oddzielamy od szypułek.
Kroimy na mniejsze kawałki. Zasypujemy cukrem, Odstawiamy na kilka minut.
Podajemy razem z łyżką śmietany i szczyptą cynamonu.


Komentarze

  1. uwielbiam takie smakowitości

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja już z niecierpliwością czekam. Mam swoje truskawki, ale dopiero kwitną :)
    Pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Takie truskawki z własnej uprawy muszą smakować najlepiej! :)

      Usuń
  3. o mniam ☺ jak szybko.... ja czekam na swoje truskawki ☺

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz