Jajka faszerowane pastą rybną

Jajka faszerowane pastą rybną ze śledzia to świetny dodatek nie tylko na świąteczny stół. 


Składniki:
3 duże jajka,
śledź w pomidorach - puszka,
łyżka majonezu,
2 plasterki cebuli,
sól, pieprz
plasterki rzodkiewki oraz pietruszka do ozdoby

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo.
Obieramy, kroimy na pół, wyjmujemy żółtko.
Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę dodajemy do ryby wraz z żółtkami i majonezem.
Za pomocą widelca rozdrabniamy wszystko.
Na koniec możemy dodać szczyptę soli oraz pieprzu.

Wypełniamy białka pastą rybną.
Ozdabiamy plasterkami rzodkiewki i pietruszką zieloną.


Komentarze

  1. Bardzo lubię jajka faszerowane, ale takich z pastą rybną jeszcze nie jadłem! Wyglądają naprawdę pysznie :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz