Naleśniki budyniowe

Delikatne i pachnące budyniem waniliowym naleśniki. Świetnie smakują z musem rabarbarowym!

Składniki:
250 ml mleka,
opakowanie budyniu waniliowego,
5 dużych łyżek mąki pszennej,
jajko,
łyżka oleju,
2 łyżki cukru

Przygotowanie:
Mleko mieszamy razem z jajkiem i olejem. Dodajemy przesypane przez sito mąką oraz budyń, na samym końcu cukier. Mieszamy za pomocą trzepaczki lub miksujemy do połączenia się składników.
Odstawiamy na 15 - 20 minut.
Smażymy na mocno rozgrzanej patelni na lekko złocisty kolor z obu stron.

Komentarze

  1. Pyszne naleśniki. Uwielbiam te budyniowe, a mus rabarbarowy do tego, to musi być świetne połączenie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak to bardzo dobre połączenie - polecam ;)

      Usuń

Prześlij komentarz