Jaglanka ze śliwką i orzechami włoskimi

Uwielbiam takie śniadania na ciepło z sezonowymi owocami.
Śliwki, miód, zapach cynamonu = pyszny początek dnia!


Składniki:
4 łyżki płatków jaglanych,
1/3 szklanki mleka,
łyżeczka miodu,
2-3 duże śliwki węgierki,
szczypta cynamonu,
garść orzechów włoskich

Przygotowanie:
Do mleka dodajemy płatki, podgrzewamy.
Śliwkę kroimy na pół, usuwamy pestkę, a następnie kroimy w grube plastry. Dodajemy miód oraz cynamon - prażymy w rondelku pod przykryciem przez 5 minut, mieszając, aby śliwki nie przywarły do dna.
Orzechy siekamy.
Na miskę wykładamy jaglankę, śliwki, posypujemy orzechami.

Dodając więcej miodu uzyskacie pyszny gęsty sos z cynamonem.

Komentarze

Prześlij komentarz