Kurczak w sosie pomidorowym

Filet z kurczaka w sosie pomidorowym z koperkiem, lekko pikantny, idelany do makaronu typu rurki.



Składniki:
2 duże filety z kurczaka,
pęczek koperku,
750 ml bulionu rosołowego,
ok 100 g przecieru pomidorowego,
szczypta chilli,
łyżeczka słodkiej papryki,
łyżeczka suszonych pomidorów,
łyżka mąki,
szczypta soli, pieprzu

Przygotowanie:
Filety kroimy jak na kotlety, lekko rozklepujemy.
Obtaczamy w mące. Smażymy na niewielkiej na rumiany kolor z obu stron.
Jeśli mamy głęboką patelnię możemy zostawić na niej wszystkie kotelty - jeśli nie to przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem wymieszamym z przecierem oraz przyprawamy.
Gotujemy przez około 20minut.
Na koniec dodajemy posiekamy koperek.
Podajemy z makaronem rurki.


Komentarze