Posty

Polecam

Śledzie po japońsku w dwóch odsłonach

 Śledzie po japońsku czyli z jajkiem, groszkiem konserwowym, cebulą i ogórkiem kiszonym. Dwie propozycje podania. Składniki: na 1 zestaw: 5 filetów śledziowych, 5 jajek, 120g groszku konserwowego, 3 średniej wielkości ogórki kiszone, pół czerwonej cebuli, łyżka śmietany, łyżka majonezu Przygotowanie: Filety śledziowe zalać czystą wodą, moczyć przez 30 minut, wymienić wodę i ponownie moczyć 30 minut, aby pozbyć się nadmiaru soli. Po tym czasie spróbować kawałek ryby - jeśli jeszcze będzie zbyt słona, moczyć przez kolejne 30 minut. Jajka ugotować na twardo. Cebulę pokroić w mała kostkę lub w cienkie półplastry, Groszek odsączyć z zalewy. Ogórki pokroić w kostkę. Sposób podania: 1. Śledzia kroimy na mniejsze kawałki. Jajka kroimy w kostkę, dodajemy do drobno posiekaną cebulę, ogórek i groszek. Mieszamy razem z majonezem i śmietaną - wykładamy na talerz, a na wierzchu układamy śledzia.     2. Śledzia kroimy na pół po długości. Jajka kroimy na pół. Groszek mieszamy z ogórkiem,...

Przepisy na POTRAWY WIGILIJNE

Ciasto leniwiec bez pieczenia

Kalafiorowa z Frosta z serem mozzarella

Galareta drobiowa (zimne nóżki)

Pasta jajeczna z jalapeno

Makaron z czerwonym pesto

Sałatka makaronowa z kurczakiem

Grzanka z pesto, serem burrata i pomidorami

Sernik cynamonowo - korzenny z jabłkami

Makaron orzo z dynią

Makaron z twarogiem i cebulą

Kotlet schabowy z serem i jajkiem sadzonym

Kanapeczki bankietowe

Domowe zapiekanki na kajzerce

Dip hamburgerowy

Zupa buraczkowa z fasolą

Zapiekanka z ziemniakami, kiełbasą i papryką

Sałatka z burakiem i serem camembert

Pasta kanapkowa z łososiem

Makaron z kurkami

Sałatka z figami, brzoskwiniami i serem halloumi

Szakszuka z kurkami

Tortilla z indykiem i warzywami

Mini pizzerinki z ciasta francuskiego

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Sałatka z kurczakiem gyros