Owsianka zjedzona na śniadanie daje powera na cały dzień!
Składniki:
4-5 łyżek płatków owsianych górskich,
pół szklanki mleka,
szczypta soli,
porzeczki Babci ze słoiczka;)
Przygotowanie:
... jest jak zawsze banalne i szybkie...
Płatki zalewamy mlekiem wraz ze szczyptą soli i gotujemy na małym ogniu co jakiś czas mieszając przez ok 7 minut, następnie odstawiamy na 5, żeby naciągnęły mleka.
Wykładamy do miseczki wraz z dwiema - trzema łyżkami porzeczek w soku.
Składniki:
4-5 łyżek płatków owsianych górskich,
pół szklanki mleka,
szczypta soli,
porzeczki Babci ze słoiczka;)
Przygotowanie:
... jest jak zawsze banalne i szybkie...
Płatki zalewamy mlekiem wraz ze szczyptą soli i gotujemy na małym ogniu co jakiś czas mieszając przez ok 7 minut, następnie odstawiamy na 5, żeby naciągnęły mleka.
Wykładamy do miseczki wraz z dwiema - trzema łyżkami porzeczek w soku.
Za czarną porzeczką nie przepadam ale owsianka z jej na pewno jest smaczna :)
OdpowiedzUsuńbardzo smaczna! u mnie jutro powtórka :)
Usuńidealne śniadanie :) zdrowe i pyszne :)
OdpowiedzUsuńjak porzeczki od babci to musalo byc ekstra
OdpowiedzUsuńpyszne! mam jeszcze jeden słoiczek na "czarną godzinę" ;)
UsuńTaka letnia owsianka, pyszna:)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńWspaniała owsianka na śniadanie.
OdpowiedzUsuń