Owsianka z porzeczkami

Owsianka zjedzona na śniadanie daje powera na cały dzień!

Składniki:
4-5 łyżek płatków owsianych górskich,
pół szklanki mleka,
szczypta soli,
porzeczki Babci ze słoiczka;)

Przygotowanie:
... jest jak zawsze banalne i szybkie...

Płatki zalewamy mlekiem wraz ze szczyptą soli i gotujemy na małym ogniu co jakiś czas mieszając przez ok 7 minut, następnie odstawiamy na 5, żeby naciągnęły mleka.
Wykładamy do miseczki wraz z dwiema - trzema łyżkami porzeczek w soku.



Komentarze

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec