Roladki z szynki konserwowej z serkiem kanapkowym, jajkiem, papryką, rzodkiewką i szczypiorkiem.
To bardzo łatwa w przygotowaniu i smaczna przekąska na każdą okazję.
Składniki:
10 plasterków szynki konserwowej,
150 g serka kanapkowego naturalnego,
2 jajka,
1/4 czerwonej papryki,
2 duże rzodkiewki,
pół pęczku szczypiorku,
sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupki, rozdrabniamy.
Paprykę i rzodkiewkę kroimy w małą kosteczkę, szczypiorek siekamy.
Do serka kanapkowego dodajemy jajka, warzywa, szczyptę soli i pieprzu. Dokładnie mieszamy, aby wszystkie składniki się dobrze połączyły.
Na każdy plasterek szynki nakładamy farsz. Zwijamy w rulon.
Komentarze
Prześlij komentarz