Roladki z szynki z serkiem

 Roladki z szynki konserwowej z serkiem kanapkowym, jajkiem, papryką, rzodkiewką i szczypiorkiem.

To bardzo łatwa w przygotowaniu i smaczna przekąska na każdą okazję.


Składniki:

10 plasterków szynki konserwowej,

150 g serka kanapkowego naturalnego,

2 jajka,

1/4 czerwonej papryki,

2 duże rzodkiewki,

pół pęczku szczypiorku,

sól, pieprz


Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupki, rozdrabniamy.

Paprykę i rzodkiewkę kroimy w małą kosteczkę, szczypiorek siekamy.

Do serka kanapkowego dodajemy jajka, warzywa, szczyptę soli i pieprzu. Dokładnie mieszamy, aby wszystkie składniki się dobrze połączyły.
Na każdy plasterek szynki nakładamy farsz. Zwijamy w rulon.



Komentarze