Deser bueno

 Deserki w małych pojemniczkach, z serkiem mascarpone, nasączonymi biszkoptami oraz kawałkami batonów typy kinder bueno.
Szybki i łatwy w przygotowaniu.

Z podanych ilości wychodzi 12 deserków, pojemność pojemników 120 ml.



Składniki:

500 g sera mascarpone,

250 g jogurtu typu greckiego,

2 łyżki cukru,

2 kieliszki likieru typu sheridan (kawowy) - mozna pominąć,

12 biszkoptów okrągłych

2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,

woda

batony typu Kinder Bueno (12 małych części)


Przygotowanie:

Do sera mascarpone dodajemy jogurt, cukier, likier. Miksujemy przez chwilę do połączenia się składników.

Kawę zalewamy ciepłą wodą - ok 100 ml.

Każdy biszkopt dzielimy na pół.

Na dno pojemniczka układamy kolejno: nasączone pół biszkoptu, łyżkę kremu, kolejną część biszkoptu, łyżkę kremu, na wierzchu układamy po kawałku batonika.

Całość chłodzimy min. 2 godziny, a najlepiej całą noc.



Komentarze

Prześlij komentarz