Gnocchi z filetem z kurczaka w sosie śmietanowym z pomidorami i serem mozzarella.
Szybki, sycący obiad dla całej rodziny.
Składniki:
500 g gnocchi, (mogę być domowe lub gotowe),
250 g filetu z kurczaka,
3 garści świeżego szpinaku,
łyżka suszonych pomidorów z chilli,
łyżeczka oregano,
300 g pomidorów koktajlowych
200 ml śmietany 30%,
125 g sera mozzarella w małych kulkach,
łyżeczka oliwy,
sól
Przygotowanie:
Gnocchi gotujemy wg instrukcji na opakowaniu - odcedzamy.
Filet z kurczaka kroimy w kostkę, solimy oraz posypujemy suszonymi pomidorami i oregano. Podsmażamy na oliwie do zarumieniania.
Dodajemy szpinak oraz przekrojone na pół pomidory - kilka zostawiamy do dekoracji.
Dusimy na małym ogniu przez 7-10 minut co jakiś czas mieszając, dodajemy śmietanę oraz odsączony z zalewy ser oraz ugotowane gnocchi, doprawiamy do smaku solą - mieszamy.
Gotujemy jeszcze około 5 minut. Przed podaniem układamy kilka sztuk świeżego pomidora.
Komentarze
Prześlij komentarz