To bardzo fajny pomysł na szybki deser, gdy mamy ochotę na coś słodkiego albo gdy mamy niezapowiedzianych gości.
Składniki:
3 średniej wielkości jabłka
80g cukru
80 g masła
160 g mąki
opcjonalnie: cynamon
Przygotowanie:
Cukier, zimne maslo oraz mąkę łączymy ze sobą na kruszonkę.
Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w około 0,5 cm plastry.
Wykładamy do kokilek, posypujemy kruszonką i ewentualnie niewielką ilością cynamonu.
Pieczemy przez ok 20-23 minut w temp. 170 stopni, aż kruszonką będzie złota.
Składniki:
3 średniej wielkości jabłka
80g cukru
80 g masła
160 g mąki
opcjonalnie: cynamon
Przygotowanie:
Cukier, zimne maslo oraz mąkę łączymy ze sobą na kruszonkę.
Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w około 0,5 cm plastry.
Wykładamy do kokilek, posypujemy kruszonką i ewentualnie niewielką ilością cynamonu.
Pieczemy przez ok 20-23 minut w temp. 170 stopni, aż kruszonką będzie złota.
Musze sobie kupić takie kokielki :)
OdpowiedzUsuńPolecam bo wiele fajnych rzeczy można w nich robić ☺
UsuńUwielbiam takie szybkie desery :) Twoja propozycja prezentuje się niezwykle kusząco ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie szybkie desery :) Twoja propozycja prezentuje się niezwykle kusząco ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję ☺
Usuńświetny pomysł na deser i to w jesiennym klimacie ;) W sam raz na osłodę długich wieczorów, oby więcej takich przepisów. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń😊
UsuńO mniam, super deser nie dość że prosty to jeszcze pyszny, na pewno go zrobię
OdpowiedzUsuń