Sałatka z jajkiem i brokułem

Pyszna sałatka z jajkami, brokułem, rzodkiewką, szynką i szczypiorkiem. Lekka i wiosenna. Sprawdzi się doskonale na świątecznym stole.


Składniki:

200 g brokuła,

3 jajka,

pęczek rzodkiewek (9-10 sztuk),

100 g szynki np. konserwowej lub drobiowej,

200 g kukurydzy konserwowej,

pół pęczku szczypiorku,

łyżka majonezu,

sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Różyczki brokuła gotujemy w osolonej wodzie do miękkości - kroimy drobno.

Jajka gotujemy na twardo - kroimy w kostkę.

Rzodkiewkę ścieramy na grubych oczkach, szynkę kroimy w kostkę, a szczypiorek siekamy.

Wszystkie składniki mieszamy razem z majonezem, kukurydzą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


Komentarze

  1. Smakowita wiosenna sałatka. Warto będzie wypróbować. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Szybka i prosta. bardzo lubię takie sałatki

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie sądziłam że tak prosty przepis może się okazać tak doskonały w smaku.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz