Wielkanoc już w tę niedziele! Nie mogę się doczekać tego co zobaczę na stole! Cały czas o tym myślę. I chociaż bardziej przepadam za Bożym Narodzeniem, to mimo wszystko Wielkanoc również jest dla mnie oczekiwaniem - oczywiście pod względem kulinarnym.
Już wiem, że wykorzystam kilka przepisów z Waszych blogów, chciałabym wszystkie, bo są na prawdę godne uwagi, ale nie mam tyle miejsca ;p
Mam nadzieję, że uda mi się zaraz po świętach wrzucić foto stołu i jadła jakie się na nim znalazło.
A teraz zapraszam na pozycję obowiązkową na wielkanocnym stole.
Będą to jajka faszerowane z chrzanem i serem.
Wczoraj zrobiłam pierwszą przymiarkę do tego jak będą smakowały w niedzielę:-)
Na moim stole zawsze muszą znaleźć się jajka z różnymi farszami, żeby każdy mógł znaleźć coś dla siebie, a także, żeby było kolorowo.
2 jajka
plasterek ulubionego sera żółtego (ja tym razem dałam tylżycki)
łyżeczka chrzanu
łyżeczka majonezu
sól, pieprz, papryczka słodka w proszku
Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtko.
Dodajemy pokrojony w drobną kosteczkę ser żółty, łyżeczkę chrzanu i majonezu, malutką szczyptę soli, pieprz i papryczkę.
Rozgniatamy wszystko dokładnie widelcem.
Nakładamy do pozostałych białek jajka.
Już wiem, że wykorzystam kilka przepisów z Waszych blogów, chciałabym wszystkie, bo są na prawdę godne uwagi, ale nie mam tyle miejsca ;p
Mam nadzieję, że uda mi się zaraz po świętach wrzucić foto stołu i jadła jakie się na nim znalazło.
A teraz zapraszam na pozycję obowiązkową na wielkanocnym stole.
Będą to jajka faszerowane z chrzanem i serem.
Wczoraj zrobiłam pierwszą przymiarkę do tego jak będą smakowały w niedzielę:-)
Na moim stole zawsze muszą znaleźć się jajka z różnymi farszami, żeby każdy mógł znaleźć coś dla siebie, a także, żeby było kolorowo.
Jajka faszerowane serem i chrzanem
Składniki:
2 jajka
plasterek ulubionego sera żółtego (ja tym razem dałam tylżycki)
łyżeczka chrzanu
łyżeczka majonezu
sól, pieprz, papryczka słodka w proszku
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtko.
Dodajemy pokrojony w drobną kosteczkę ser żółty, łyżeczkę chrzanu i majonezu, malutką szczyptę soli, pieprz i papryczkę.
Rozgniatamy wszystko dokładnie widelcem.
Nakładamy do pozostałych białek jajka.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Dokładnie takie same mam w planie zrobić jutro :)
OdpowiedzUsuńZdrowych i wesołych świąt Wielkiej Nocy, smacznego jajeczka oraz mokrego lanego poniedziałku, życzę Tobie i bliskim.
OdpowiedzUsuńA jajeczka są przepyszne.
Pozdrawiam serdecznie.
Ale narobiłaś mi apetytu. :) Ja nie wyrzucałabym żółtek, bo szkoda, tylko położyłabym farsz na całe połówki jajek. Wesołych Świąt. :)
OdpowiedzUsuńmniam! oj w niedzielę będzie ich dużo na moim talerzu :)
OdpowiedzUsuńWesołych i Smacznych Świąt!
Wszyscy jakoś sobie urozmaicają jajeczka, a ja tak bezwstydnie obieram ze skorupki i zajadam bez dodatków. :P
OdpowiedzUsuń