Surówka z młodej kapusty! uwielbiam!:)
Jest to chyba najłatwiejsza, najszybsza wersja wersja dodatku do obiadu.
główka młodej kapusty
5 łyżek wody
4 łyżki oleju
sól, pieprz, papryka w proszku ostra
Odkrawamy głąb i zdejmujemy pierwsze liście kapusty - będą zbędne.
Pozostałą cześć kroimy w paski.
Wodę łączmy z olejem i przyprawiamy. Dobrze mieszamy.
Zalewamy kapustę, mieszamy i odstawiamy na około pół godziny do lodówki, żeby się "przegryzła".
Jest to chyba najłatwiejsza, najszybsza wersja wersja dodatku do obiadu.
Składniki:
główka młodej kapusty
5 łyżek wody
4 łyżki oleju
sól, pieprz, papryka w proszku ostra
Przygotowanie:
Odkrawamy głąb i zdejmujemy pierwsze liście kapusty - będą zbędne.
Pozostałą cześć kroimy w paski.
Wodę łączmy z olejem i przyprawiamy. Dobrze mieszamy.
Zalewamy kapustę, mieszamy i odstawiamy na około pół godziny do lodówki, żeby się "przegryzła".
Smacznego:)
Rzeczywiście surówka z młodej kapusty jest bardzo dobra,ja dodaję jeszcze koperek a widziałam ostatnio w Lidl świeże kiełki i spróbuję nowego połączenia.
OdpowiedzUsuńoj ja też uwielbiam! smaczna i zdrowa
OdpowiedzUsuń