Na obiad najbardziej lubię zjeść dobrą zupę. Obok pomidorowej uwielbiam warzywną.
3 średniej wielkości marchewki
garść zielonej fasoli
pół małego kalafiora
koperek, natka pietruszki
sól, pieprz, ziele angielskie, 2 liście laurowe.
2 skrzydełka kurze
Skrzydełka myjemy i gotujemy.
Wszystkie warzywa myjemy.
Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy: ziemniaki w kostkę, a marchew na 3-4 części.
Z fasoli odkrawamy końcówki, a kalafiora dzielimy na mniejsze części.
Wyjmujemy mięso z wrzącej wody i wrzucamy warzywa.
Doprawiamy.
Gotujemy do chwili, gdy wszystkie warzywa będą miękkie.
Koperek i natkę pietruszki drobno siekamy.
Nakładamy zupę na talerz. Posypujemy ziołami.
Zupa warzywna
Składniki:
3-4 ziemniaki3 średniej wielkości marchewki
garść zielonej fasoli
pół małego kalafiora
koperek, natka pietruszki
sól, pieprz, ziele angielskie, 2 liście laurowe.
2 skrzydełka kurze
Przygotowanie:
Skrzydełka myjemy i gotujemy.
Wszystkie warzywa myjemy.
Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy: ziemniaki w kostkę, a marchew na 3-4 części.
Z fasoli odkrawamy końcówki, a kalafiora dzielimy na mniejsze części.
Wyjmujemy mięso z wrzącej wody i wrzucamy warzywa.
Doprawiamy.
Gotujemy do chwili, gdy wszystkie warzywa będą miękkie.
Koperek i natkę pietruszki drobno siekamy.
Nakładamy zupę na talerz. Posypujemy ziołami.
Taka zupa jest pyszna. Ja też taką gotują (podobną). Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń