Składniki:
250 | g Serek mascarpone | |
1 | szklanka kawy rozpuszczalnej | |
14 | sztuk biszkoptów okrągłych | |
50 | g Jagód | |
4 | sztuki żółtek jaj | |
4 | łyżki cukru |
Przygotowanie:
Żółtka jaj ubijamy z cukrem na jasną masę. Następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone. Kawę rozpuszczalną (mocną) studzimy i maczamy w niej biszkopty. Jagody myjemy. W kieliszkach od wina układamy następujące warstwy: bisztop kawowy, masa mascarpone, dwa biszkpty kawowe, masa mascarpone, pokruszony zwykły biszkopt (1/2 na kieliszek) i na sam koniec jagody. Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. | ||||||||||||||
Takiego tiramisu jeszcze nie robiłam :) Bardzo ciekawa jestem tego połączenia, więc koniecznie muszę je wypróbować!
OdpowiedzUsuńPrzepis dodaję do akcji
Pozdrawiam ;)