Kremowa zupa pomidorowa z mozzarellą

Chyba moja ulubiona zupa...a Wasza?

Składniki:
1kg pomidorów
duża marchewka
1 puszka pomidorów krojonych z czosnkiem
2 ząbki czosnku
1,5 l bulionu
2 liście laurowe
łyżka suszonej bazylii
kilka małych kulek sera mozzarella
sól, pieprz

Przygotowanie:
Marchewkę obieramy ze skórki i dzielimy na mniejsze kawałki.
Pomidory zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skóry i usuwamy szypułki.Kroimy na mniejsze kawałki.
Gotujemy razem z marchewką i liścmi laurowymi w bulionie do miękkości, aż będą się rozpadały - około 45 minut. Dodajemy pomidory w puszki, bazylię i wyciśnięty przez praskę czosnek, gotujemy jeszcze około 5minut, wyjmujemy liście laurowe!
Blendujemy na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy z mozzarellą.

Smacznego!

Zimowy Obiad Zdrowy obiad

Komentarze

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec