Składniki:
2jajka
łyżka jogurtu naturalnego
szczypta soli, pieprzu
pół pomidora
ok 5 cm kawałek pora.
Przygotowanie:
Jajka wbijamy do miski i ubijamy razem z jogurtem i przyprawami przez kilka minut.
Pomidora kroimy w pół plasterki, a pora w drobną kostkę. Dodajemy do masy jajecznej.
Smażymy bez dodatku tłuszczu na małym ogniu, z każdej strony po kilka minut do zarumienienia.
2jajka
łyżka jogurtu naturalnego
szczypta soli, pieprzu
pół pomidora
ok 5 cm kawałek pora.
Przygotowanie:
Jajka wbijamy do miski i ubijamy razem z jogurtem i przyprawami przez kilka minut.
Pomidora kroimy w pół plasterki, a pora w drobną kostkę. Dodajemy do masy jajecznej.
Smażymy bez dodatku tłuszczu na małym ogniu, z każdej strony po kilka minut do zarumienienia.
Smacznego!
Wygląda smakowicie. Lubię wszelkiego rodzaju omlety. Czy na słono czy na słodko.
OdpowiedzUsuńdziekuję bardzo:)
Usuńmuszę przejść na dietę po obżarstwie świątecznym, a ten przepis na śniadanie bardzo fajnie się nadaje, dzięki za pomysł :)
OdpowiedzUsuńOmlety są sycące, a z dodatkiem warzyw pyszne! Zajrzyj za jakiś czas, a będzie przepis na zdrowy omlet z pełnoziarnistą mąką, super lekki i puszysty!:) pozdrawiam
Usuń