Pasta na kanapki w najbardziej podstawowej wersji...
Składniki:
1 dojrzałe awokado,
ząbek czosnku,
sól, pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Awokado kroimy na pół. Wyjmujemy miąższ, ząbek czosnku przepuszczamy przez praskę, dodajemy szczyptę soli, pieprzy i rozgniatamy widelcem. Gotową pastą smarujemy pieczywo.
Składniki:
1 dojrzałe awokado,
ząbek czosnku,
sól, pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Awokado kroimy na pół. Wyjmujemy miąższ, ząbek czosnku przepuszczamy przez praskę, dodajemy szczyptę soli, pieprzy i rozgniatamy widelcem. Gotową pastą smarujemy pieczywo.
Smacznego!
Bardzo często robię różne pasty do chleba. Twoja pasta jest przykładem, że szybko można coś przygotować i delektować się smakiem :) Ostatnio w mojej kuchni goszczą głównie pasty strączkowe, teraz przypomniałaś mi o awokado:)
OdpowiedzUsuńJa pierwszy raz zrobiłam taką pastę i byłam zaskoczona pozytywnie jej smakiem, także myślę, że będę eksperymentowała w najbliższym czasie w innych kombinacjach :)
UsuńBardzo często robię różne pasty do chleba. Twoja pasta jest przykładem, że szybko można coś przygotować i delektować się smakiem :) Ostatnio w mojej kuchni goszczą głównie pasty strączkowe, teraz przypomniałaś mi o awokado:)
OdpowiedzUsuńAż wstyd się przyznać ale nigdy nie próbowałam awokado...;)
OdpowiedzUsuńSzczerze - to też był mój pierwszy raz...:) awokado samo w sobie uważam, że ma niezbyt ciekawy smak, ale w połączeniu z przyprawami tworzy się coś niezwykle interesującego. Polecam!
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńpyszna pasta!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy sposób podania. Ten przepis to przykład, że z prostych składników można wyczarować coś wyjątkowego.
OdpowiedzUsuń