Babka cynamonowa z jabłkami




Składniki:
szklanka mąki
pół szklanki cukru
125 g margaryny
jajko
1/4 szklanki mleka
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka cynamonu
2jabłka


Przygotowanie:
Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. W misce mieszamy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cynamon. Wbijamy jajko i stopniowo dodajemy rozpuszczoną margarynę cały czas mieszając. Na koniec dodajemy mleko. Musimy uzyskać jednolitą masę, gęstej naleśnikowej konsystencji.
Jabłka obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy jabłka w grube plastry. Dodajemy do masy i mieszamy.
Pieczemy w silikonowej formie około 30minut w temp. 190stopni, aż ciasto będzie ładnie zarumienione.

Komentarze

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec