Składniki:
szklanka mąki
pół szklanki cukru
125 g margaryny
jajko
1/4 szklanki mleka
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka cynamonu
2jabłka
Przygotowanie:
Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. W misce mieszamy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cynamon. Wbijamy jajko i stopniowo dodajemy rozpuszczoną margarynę cały czas mieszając. Na koniec dodajemy mleko. Musimy uzyskać jednolitą masę, gęstej naleśnikowej konsystencji.
Jabłka obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy jabłka w grube plastry. Dodajemy do masy i mieszamy.
Pieczemy w silikonowej formie około 30minut w temp. 190stopni, aż ciasto będzie ładnie zarumienione.
Piękna, szkoda że nie można jeść oczami ;)
OdpowiedzUsuńPiękne zdjęcia!
OdpowiedzUsuńMniam, wygląda cudownie :)
OdpowiedzUsuńTakiego przepisu jeszcze nigdzie nie widziałam. A uwielbiam cynamon :)
OdpowiedzUsuńPolecam bo jest pyszna i często ją robię 😃
Usuń