Sałatka z jajkiem

Bardzo prosta do przygotowania. Sprawdzi się razem z nowalijkami na Wielkanocnym stole, a dobór warzyw jest dowolny.

Składniki:
  • 3 jajka
  • kilka liści sałaty
  • ogórek zielony
  • duży pomidor
  • żółta papryka
  • pół cebuli
  • nać pietruszki- garść 
  • łyżka oliwy
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo.
Sałatę dzielimy na mniejsze kawałki, ogórka ze skórą (UMYTEGO!) kroimy w plasterki, pomidora w półplasterki, paprykę w paski, cebulę w drobną kosteczkę, nać pietruszki drobno mieszamy.
Doprawiamy solą pieprzem i oliwą mieszamy. Na sałatce układamy pokrojone w ósemki jajka.


Wielkanocne Smaki - edycja V

Komentarze