Składniki:
2 ogórki kiszone
2 saszetki ryżu
3 łyżki posiekanego szczypiorku
7 jajek
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
puszka groszku zielonego
2 duże łyżki majonezu
ok 50 ml jogurtu naturalnego
sól, pieprz
Przygotowanie:
Ogórki kroimy w kostkę.
Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Jajka gotujemy na twardo.
Tuńczyka i groszek odcedzamy z zalewy.
Ryż studzimy i mieszamy z majonezem, doprawiamy pieprzem.
Jajka kroimy w kostkę, dodajemy jogurt, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy.
Na dno miski wykładamy kolejno: ogórki, ryż, szczypiorek, jajka, tuńczyk, groszek.
Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, a najlepiej na noc, żeby się przegryzło.
2 ogórki kiszone
2 saszetki ryżu
3 łyżki posiekanego szczypiorku
7 jajek
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
puszka groszku zielonego
2 duże łyżki majonezu
ok 50 ml jogurtu naturalnego
sól, pieprz
Przygotowanie:
Ogórki kroimy w kostkę.
Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Jajka gotujemy na twardo.
Tuńczyka i groszek odcedzamy z zalewy.
Ryż studzimy i mieszamy z majonezem, doprawiamy pieprzem.
Jajka kroimy w kostkę, dodajemy jogurt, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy.
Na dno miski wykładamy kolejno: ogórki, ryż, szczypiorek, jajka, tuńczyk, groszek.
Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, a najlepiej na noc, żeby się przegryzło.
Smacznego!
Jadłam kiedyś podobną, pyszna była!
OdpowiedzUsuńpyszności ,ja dodaję jeszcze marchewkę gotowaną :)
OdpowiedzUsuńPyszności 😊
Usuń