Soczysty pieczony schab

 Schab podany nieco inaczej wraz z ziemniaczkami i mizerią stanowi bardzo dobry pomysł na obiad.


Składniki:
6 sztuk schabu wieprzowego,
50 g masła,
sól, pieprz, majeranek

Przygotowanie:

Schab lekko rozbijamy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, każdy solimy, pieprzymy i posypujemy dużą ilością majeranku. Masło dzielimy na mniejsze kawałki i układamy  na schabie.
Pieczemy w temp. 200stopni - przez ok 30minut. Po ok 20 minutach podlewamy schab z góry roztopionym masłem, tak, aby każdy piekł się w nim.


Komentarze

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec