Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego indyczego,
0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego,
100g żurawiny,
kilka sztuk dużych rodzynek,
2 jajka,
pół suchej bułki,
1-2 łyżki bułki tartej,
łyżka oleju,
łyżka soli,
pieprz
masło lub inny tłuszcz do wysmarowania formy
Przygotowanie:
Suchą bułkę namaczany i odsączamy. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Wykładamy do małej formy keksowej wysmarowanej tłuszczem.
Pieczemy godzinę w temperaturze 180 stopni.
Można podawać na zimno i na ciepło.
Bardzo fajny pomysł na pieczeń. Do tego ziemniaczek, sosik, liść sałaty i wszyscy szczęśliwi :)
OdpowiedzUsuńZ chlebkiem (jako kanapka) też fajnie smakuje :)
Usuńkocham połączenie indyka i żurawiny w każdym wydaniu :)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńNie wygląda apetycznie ,chyba nie dopieczone.
OdpowiedzUsuńZ całą pewnością jest upieczone 😁 polecam przetestować przepis 🙃
Usuń