Widziałam je już mnóstwo razy i w końcu zdecydowałam się zrobić. Bardzo łatwe w wykonaniu, wygląda równie efektownie.
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego,
tabliczka czekolady - u mnie z bakaliami,
jajko
Przygotowanie:
Na środek ciasta francuskiego wykładamy całą czekoladę.
Nacinamy ciasto na ok 2 cm pod kątem do czekolady z obu stron.
Zawijamy górę i kolejno kawałki ciasta francuskiego - raz z lewej, raz z prawej, aby powstał warkocz.
Smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na około 23-25 minut do zarumienienia.
Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe!
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego,
tabliczka czekolady - u mnie z bakaliami,
jajko
Przygotowanie:
Na środek ciasta francuskiego wykładamy całą czekoladę.
Nacinamy ciasto na ok 2 cm pod kątem do czekolady z obu stron.
Zawijamy górę i kolejno kawałki ciasta francuskiego - raz z lewej, raz z prawej, aby powstał warkocz.
Smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na około 23-25 minut do zarumienienia.
Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe!
proste, banalne i jakie efektowne!
OdpowiedzUsuńjaki prosty przepis, a ja bym na niego nigdy nie wpadła :D
OdpowiedzUsuń:) to co jeszcze prócz prostoty podoba mi się w tym przepisie to to, że można zmieniać czekolady - mleczna, gorzka, z truskawką etc. i niby ten sam smakołyk - a jednak za każdym razem trochę inny:)
UsuńO tak, to zdecydowanie coś dla mnie:)
OdpowiedzUsuńSuper!
OdpowiedzUsuńAle numer, proste, a jaki efekt. Muszę koniecznie zrobić.
OdpowiedzUsuń