Składniki:
200-250g makaronu wstążki,
8-10 plasterków szynki,
200ml jogurtu naturalnego,
125 g sera mozzarella,
szczypta soli, pieprzu,
pół łyżeczki czerwonej słodkiej papryki,
łyżka posiekanego koperku,
łyżka masła
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Ser rozdrabiamy, dodajemy do jogurtu wraz z przyprawami. Podgrzewamy na małym ogniu, aż ser się roztopi. Na koniec dodajemy koperek.
Szynkę kroimy na cienkie plasterki. Podsmażamy na maśle, aż się zarumieni.
Na talerz wykładamy makaron, na niego sos i szynkę.
200-250g makaronu wstążki,
8-10 plasterków szynki,
200ml jogurtu naturalnego,
125 g sera mozzarella,
szczypta soli, pieprzu,
pół łyżeczki czerwonej słodkiej papryki,
łyżka posiekanego koperku,
łyżka masła
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Ser rozdrabiamy, dodajemy do jogurtu wraz z przyprawami. Podgrzewamy na małym ogniu, aż ser się roztopi. Na koniec dodajemy koperek.
Szynkę kroimy na cienkie plasterki. Podsmażamy na maśle, aż się zarumieni.
Na talerz wykładamy makaron, na niego sos i szynkę.
lubię, lubię :) polecam podrasować zielonym pesto :)
OdpowiedzUsuń