Pstrąg wyszedł soczysty, delikatny i aromatyczny!
Składniki:
2 pstrągi łososiowe (bez głów),
2 łyżeczki masła czosnkowego,
ok 2 łyżek tymianku suszonego,
sól, pieprz,
pół cytryny
Przygotowanie:
Ryba musi być dokładnie oczyszczona i bez głowy!
Każdą ze stron i środek ryby skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy solidnie solą, trochę pieprzem i tymiankiem.
Do środka wkładamy po łyżeczce masła czosnkowego
Pieczemy w folii aluminiowej, w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30minut.
Składniki:
2 pstrągi łososiowe (bez głów),
2 łyżeczki masła czosnkowego,
ok 2 łyżek tymianku suszonego,
sól, pieprz,
pół cytryny
Przygotowanie:
Ryba musi być dokładnie oczyszczona i bez głowy!
Każdą ze stron i środek ryby skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy solidnie solą, trochę pieprzem i tymiankiem.
Do środka wkładamy po łyżeczce masła czosnkowego
Pieczemy w folii aluminiowej, w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30minut.
aromatyczna rybka, pysznie:)
OdpowiedzUsuńdziękuję:)
Usuńnie jestem fanką ryb ze skórą, nie wiem dlaczego, ale mnie po prostu od siebie odrzucają :)
OdpowiedzUsuńja generalnie też wolę już filety (wyjątek grilowany łosoś), ale postanowiłam spróbować zrobić taką rybkę i wyszła na prawdę bardzo smacznie, a skóra i ości same idealnie odchodziły od mięsa:)
Usuńwspaniała rybka!
OdpowiedzUsuńPysznie i zdrowo :)
OdpowiedzUsuń