Nie przepadam za owsianką, która jest mdłą papką. Dlatego też od dłuższego czasu mam jeden i sprawdzony sposób na nią. Do tego dziś owoce sezonowe - truskawki.
Składniki:
5 łyżek płatków owsianych górskich,
pół szklanki mleka,
szczypta soli,
truskawki - około 10 sztuk.
Przygotowanie:
Płatki zalewamy mlekiem wraz ze szczyptą soli i gotujemy na małym ogniu co jakiś czas mieszając przez ok 7 minut, następnie odstawiamy na 5, żeby naciągnęły mleka.
Truskawki kroimy na4 części i wykładamy na płatki.
Składniki:
5 łyżek płatków owsianych górskich,
pół szklanki mleka,
szczypta soli,
truskawki - około 10 sztuk.
Przygotowanie:
Płatki zalewamy mlekiem wraz ze szczyptą soli i gotujemy na małym ogniu co jakiś czas mieszając przez ok 7 minut, następnie odstawiamy na 5, żeby naciągnęły mleka.
Truskawki kroimy na4 części i wykładamy na płatki.
ostatnio to moje codzienne śniadanie :)
OdpowiedzUsuńA mówią, że nie może być pysznie i zdrowo, a tu proszę!
OdpowiedzUsuń