Domowe musli

Znacznie lepsze od tych ze sklepu. Bez dodatku cukru! Słodycz dają owoce. Można je zapakować w lunchbox'a i z jogurtem zjeść w pracy.

Składniki:
5 łyżek płatków owsianych żytnich,
6 łyżek płatów górskich,
łyżka pestek dyni,
duża garść orzechów (laskowe, nerkowca, włoskie)
garść żurawiny z rodzynkami,
3 suszone morele,
łyżka nasion chia

Przygotowanie:
Płatki, orzechy, nasiona, dynię wykładamy na blachę i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 10 minut. Studzimy. Dodajemy pokrojone morele, żurawinę, rodzynki i przekładamy do słoiczka.


Komentarze

  1. ja dostaję od koleżanki ona robi pycha z czekooladą :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no... z czekoladą ... taką dobrą gorzką...też by super smakowało!:)

      Usuń
  2. Wygląda cudownie! Najlepsze musli to właśnie te domowe :) Pycha :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz