Surówka typowo obiadowa, praktycznie do każdego rodzaju mięsa.
Składniki:
główka kapusty pekińskiej,
2 duże marchewki,
jabłko,
duża cebula,
łyżka soku z cytryny,
łyżka oleju,
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Marchewkę, jabłko i cebulę obieramy ze skóry. Marchewkę z jabłkiem ścieramy na grubych oczkach i skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Kapustę po dokładnym umyciu szatkujemy. Wszystkie składniki łączmy ze sobą dodając przyprawy i olej. Mieszamy.
Odstawiamy na 30 minut do lodówki, aby "się przegryzła".
Składniki:
główka kapusty pekińskiej,
2 duże marchewki,
jabłko,
duża cebula,
łyżka soku z cytryny,
łyżka oleju,
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Marchewkę, jabłko i cebulę obieramy ze skóry. Marchewkę z jabłkiem ścieramy na grubych oczkach i skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Kapustę po dokładnym umyciu szatkujemy. Wszystkie składniki łączmy ze sobą dodając przyprawy i olej. Mieszamy.
Odstawiamy na 30 minut do lodówki, aby "się przegryzła".
Komentarze
Prześlij komentarz