Bardzo treściwe, pachnące czosnkiem i papryką.
Składniki:
1 kg ziemniaków
Pół czerwonej papryki
Pół papryki żółtej
3/4 kiełbasy głogowskiej
5 łyżek mąki
3 ząbki czosnku
cebula
1 jajko
łyżeczka majeranku
sól pieprz - po około łyżeczce
Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę oraz kiełbasę i pozostałe składniki.
Wszystko mieszamy.
Smażymy na oleju placuszki na rumiany kolor z obu stron.
Składniki:
1 kg ziemniaków
Pół czerwonej papryki
Pół papryki żółtej
3/4 kiełbasy głogowskiej
5 łyżek mąki
3 ząbki czosnku
cebula
1 jajko
łyżeczka majeranku
sól pieprz - po około łyżeczce
Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę oraz kiełbasę i pozostałe składniki.
Wszystko mieszamy.
Smażymy na oleju placuszki na rumiany kolor z obu stron.
Komentarze
Prześlij komentarz