Deser bananowo - czekoladowy

Deser smakiem przypomina trochę popularne Monte. Pyszny, słodki i zdrowy. Zapakowany w słoiczek to bardzo dobry pomysł na drugie śniadanie do pracy lub szkoły.




Składniki:
100 g kaszy jaglanej,
1 dojrzały banan,
łyżka miodu,
2 łyżeczki kakao,
1/2 szklanki mleka,
garść orzechów włoskich

Przygotowanie:
Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Odcedzamy i jeszcze ciepłą blendujemy wraz z bananem, miodem i mlekiem.
Orzechy lekko rozkruszamy.
Do 1/3 masy dodajemy kakao oraz część orzechów(zostawiamy trochę do posypania). Dokładnie mieszamy.
Na dno słoiczka wykładamy jasną masę, następnie czekoladową i ponownie jasną i czekoladową. Posypujemy orzechami.


Mnie najlepiej smakował na zimno następnego dnia.


Komentarze

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec