Najlepiej smakują z barszczem czerwonym...
Składniki:
na naleśniki:
2 szklaki mąki,
2 szklanki mleka,
jajko
pół łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli i cukru
dodatkowo:
jajko i bułka tarta do obtaczania
farsz:
500 g pieczarek,
cebula,
sól, pieprz
Przygotowanie:
Naleśniki:
Wszystkie składniki na naleśniki łączymy razem. Ciasto nie może być zbyt rzadkie, konsystencja typowa dla naleśniki - w razie potrzeby dodajemy mleko lub mąkę.
Smażymy na rumiany kolor.
Farsz:
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry.
Cebulę kroimy w kostkę. Wszystko podsmażamy i doprawiamy solą z pieprzem do smaku.
Na naleśnika nakładamy farsz. Skladamy po zewnętrznych stronach, a następnie w rulon.
Obtaczamy w jajku i bułce.
Smażymy chwilę na mocno rozgrzanym oleju na rumiany kolor.
Składniki:
na naleśniki:
2 szklaki mąki,
2 szklanki mleka,
jajko
pół łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli i cukru
dodatkowo:
jajko i bułka tarta do obtaczania
farsz:
500 g pieczarek,
cebula,
sól, pieprz
Przygotowanie:
Naleśniki:
Wszystkie składniki na naleśniki łączymy razem. Ciasto nie może być zbyt rzadkie, konsystencja typowa dla naleśniki - w razie potrzeby dodajemy mleko lub mąkę.
Smażymy na rumiany kolor.
Farsz:
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry.
Cebulę kroimy w kostkę. Wszystko podsmażamy i doprawiamy solą z pieprzem do smaku.
Na naleśnika nakładamy farsz. Skladamy po zewnętrznych stronach, a następnie w rulon.
Obtaczamy w jajku i bułce.
Smażymy chwilę na mocno rozgrzanym oleju na rumiany kolor.
Kocham takie krokieciki. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
Ależ kusisz tymi krokietami, wyglądają bardzo, bardzo smacznie ;).
OdpowiedzUsuńOj tak :) Do barszczyku idealne :)
OdpowiedzUsuńNie pamiętam, kiedy ostatnio jadłam :-)
OdpowiedzUsuń