Ciasto czekoladowe FIT z fasoli

Ciasto bez mąki i cukru? Czy to w ogóle możliwe?  Oczywiście, że TAK!

Zachwyca smakiem oraz intensywnym kakaowym kolorem.
Jeśli ktoś jeszcze nie wierzy, że z fasoli można zrobić ciasto - niech spróbuje tego poniżej, a nie będzie żałował!



Składniki:
(na małą keksówkę)
2 puszki fasoli czerwonej
2 średniej wielkości banany(średnio dojrzałe)
4 łyżki kakao
4 jajka
3 łyżki miodu
czubata łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody
3 łyżki oleju

Przygotowanie:
Fasolę bardzo dokładnie płuczemy na sitku.
Wszystkie składniki miksujemy za pomocą blendera na jednolitą masę.
Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 60-65 minut.

Komentarze

  1. Kawałeczek takiego ciasta chętnie bym zjadła :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. zawsze mam ochotę na ciasto czekoladowe:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Odpowiedzi
    1. Koniecznie spróbuj 😊jest pysznie czekoladowe i nie czuć żadnej fasolki 😀

      Usuń
  4. Bardzo fajne ciacho, muszę je kiedyś wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  5. robiłam podobne, z białej fasoli,smakowalo super

    OdpowiedzUsuń
  6. Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  7. Jak do tej pory zdrowe wersje moich ulubionych ciast wypadały marnie. Muszę spróbować Twój przepis! Może moje podejście się zmieni:) Póki co bardzo często piekę proste ciasto z przepisu https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/przepis-na-szybkie-ciasto-czekoladowe/ bo zawsze wiem, że wyjdzie pyszne, a jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilkę!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz