Kolejna propozycja na małe, zdrowe słodkości. Smakiem przypominają Rafaello - możemy w środek włożyć łuskany orzech migdała.
Składniki:
100 g kaszy jaglanej,
250 ml mleka,
łyżka miodu,
łyżeczka masła,
szczypta soli,
5 łyżek wiórków kokosowych + wiórki do obtoczenia
Przygotowanie:
Kaszę płaukamy pod bieżącą wodą. Gotujemy w mleku około 25minut - pod koniec dodajemy masło, miód i sól mieszając często, żeby kasza się nie przypaliła. Kasza musi wchłonąć całe mleko.
Dodajemy wiórki i blendujemy.
Odstawiamy do ostygnięcia.
Wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie wyjmujemy i formujemy kuleczki, które obtaczamy w wiórkach.
Składniki:
100 g kaszy jaglanej,
250 ml mleka,
łyżka miodu,
łyżeczka masła,
szczypta soli,
5 łyżek wiórków kokosowych + wiórki do obtoczenia
Przygotowanie:
Kaszę płaukamy pod bieżącą wodą. Gotujemy w mleku około 25minut - pod koniec dodajemy masło, miód i sól mieszając często, żeby kasza się nie przypaliła. Kasza musi wchłonąć całe mleko.
Dodajemy wiórki i blendujemy.
Odstawiamy do ostygnięcia.
Wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie wyjmujemy i formujemy kuleczki, które obtaczamy w wiórkach.
Śwetne! Gratuluję wykonania :-) To idealnie trafia w mój gust.
OdpowiedzUsuńKasza jaglana jest jedną z najzdrowszych kasz...dobrze stosować ją w codziennej diecie. Sama często przygotowuję dania z jej dodatkiem. Zapraszam do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuń