Jak pewnie zauważyliście bardzo lubię zjeść na śniadanie owsiankę. Najbardziej smakują mi te z letnimi owocami. Zostało mi jeszcze trochę frużeliny z wiśni i postanowiłam ją wykorzystać właśnie w tym wydaniu - z owsianką.
Składniki:
5 łyżek płatków owsianych górskich,
pół szklanki mleka,
2 łyżeczki kakao,
duża łyżka frużeliny wiśniowej (przepis znajdziecie TUTAJ)
Przygotowanie:
Kakao mieszamy z mlekiem, dodajemy płatki. Podgrzewamy co jakiś czas mieszając.
Ostawiamy na 5 min, żeby płatki wciągnęły mleko.
Podajemy z frużeliną wiśniową.
Opcjonalnie możemy dodać do mleka łyżeczkę miodu - ale wiśnie są na tyle słodkie, że raczej nie będzie takie potrzeby.
Składniki:
5 łyżek płatków owsianych górskich,
pół szklanki mleka,
2 łyżeczki kakao,
duża łyżka frużeliny wiśniowej (przepis znajdziecie TUTAJ)
Przygotowanie:
Kakao mieszamy z mlekiem, dodajemy płatki. Podgrzewamy co jakiś czas mieszając.
Ostawiamy na 5 min, żeby płatki wciągnęły mleko.
Podajemy z frużeliną wiśniową.
Opcjonalnie możemy dodać do mleka łyżeczkę miodu - ale wiśnie są na tyle słodkie, że raczej nie będzie takie potrzeby.
Ładnie wygląda. Na śniadanie polecam jednak granolę.
OdpowiedzUsuń