Pyszne, soczyste mięso z kruchą cebulą.
Składniki:
4 filety bez skóry i kości z podudzia,
pół średniej wielkości cebuli,
łyżeczka słodkiej papryki w proszki,
50 g masła,
sól, pieprz,
jajko,
bułka tarta,
olej do smażenia
Przygotowanie:
Mięso lekko rozklepujemy. Solimy, pieprzymy i posypujemy delikatnie papryczką z każdej strony.
Cebulę kroimy w piórka. Wykładamy na mięso, wraz z małym kawałkiem masła i zawijamy jak na krokiety.
Jeśli mięso się rozchodzi, możemy pomóc sobie wykałaczką - a po usmażeniu ją wyjąć.
Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce.
Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, na średnim ogniu na ciemnozłoty kolor z każdej strony.
4 filety bez skóry i kości z podudzia,
pół średniej wielkości cebuli,
łyżeczka słodkiej papryki w proszki,
50 g masła,
sól, pieprz,
jajko,
bułka tarta,
olej do smażenia
Przygotowanie:
Mięso lekko rozklepujemy. Solimy, pieprzymy i posypujemy delikatnie papryczką z każdej strony.
Cebulę kroimy w piórka. Wykładamy na mięso, wraz z małym kawałkiem masła i zawijamy jak na krokiety.
Jeśli mięso się rozchodzi, możemy pomóc sobie wykałaczką - a po usmażeniu ją wyjąć.
Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce.
Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, na średnim ogniu na ciemnozłoty kolor z każdej strony.
Komentarze
Prześlij komentarz